Groente met een dipje

Heb je al eens groente met een dipje als tussendoortje in de bento gedaan? Deze dips zijn weer eens iets anders dan bijvoorbeeld humus.

Dipje van aubergine, pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes:

1 grote aubergine
25 gram pijnboompitten
2 el zongedroogde tomaten tapenade

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Prik de aubergine in met een vork en leg deze in de oven voor ongeveer 45 minuten. Laat de aubergine afkoelen. Bak de pijnboompitten in een koekenpan tot ze gekleurd zijn. Schep met een lepel de aubergine uit de schil en voeg hierbij de tomaten tapenade en de pijnboompitten toe. Maal dit met een staafmixer tot een pasta.


Dipje van geroosterde paprika, roomkaas en basilicum:

2 rode paprika's
1 tl olijfolie
200 gram roomkaas
8 fijngesneden basilicumblaadjes

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de paprika's op een bakplaat en zet ze voor ongeveer een half uur in de oven tot ze zwart geblakerd zijn. Haal de paprika's uit de oven en wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze afkoelen. Pel de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Doe de paprika met de roomkaas in een keukenmachine en maal dit grof. Meng de fijngehakte basilicum erdoor.


Reacties
Commentaar schrijven
Powered By Simply Juul
Super Lunch © 2017