Vegetarische samosa's

Deze samosa's zijn makkelijk te maken en zijn zo klaar!

Hiervoor heb je het volgende nodig:

300 gram zoete aardappel in blokjes
100 gram wortels in blokjes
60 gram diepvriesdoperwten ontdooid
1 tl kerriepoeder
zonnebloemolie
4 vellen filodeeg
nigellezaad

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bak de groenten en blokjes aardappel met een klein beetje olie tot ze zacht zijn. Bestrooi ze met kerriepoeder. Bestrijk 2 vellen filodeeg met een beetje olie en leg ze op elkaar. Snijd er 3 repen uit. Doe wat van de groente-aardappelvulling op de rechterhoek van elke reep deeg. Vouw de linkerhoek erover en vouw het deeg om en om net zolang tot je deegreep op is en je een driehoekje hebt. Bestrijk de samosa's met wat olie en strooi er wat nigellezaadjes over. Leg de samosa's op een bakplaat en bak ze voor 15-20 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken als koolraap, mais, sperzieboontjes etc.

Reacties
Commentaar schrijven
Powered By Simply Juul
Super Lunch © 2017