Gado-gadowrap met wortel-courgettesalade en emping kroepoek

Voor deze vegetarische lunch heb je nodig:

1 hardgekookt ei
100 gram spinazie
halve teen knoflook fijngehakt
50 gram tofu in reepjes
50 gram sperzieboontjes
15 gram tauge
1 kleine aardappel
1/4 komkommer
Pittige satesaus:
1/2 el zonnebloemolie
1 klein sjalotje gepeld en gesnipperd
1/2 teen knoflook fijngehakt
1/4 stengel citroengras of mespuntje serehpoeder
40 ml kokosmelk
1/2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
1/2 el pindakaas
1/2 el palmsuiker
1 tortilla
Wortel-courgettesalade:
1/2 little gem
1/2 winterwortel geschild en in dunne reepjes gesneden
1/4 courgette in dunne reepjes gesneden
sesamzaadjes
half pepertje
1 tl sojasaus
1 tl sesamolie
limoensap


Bak de spinazie met de knoflook in een beetje olie tot het geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Laat uitlekken in een zeef. Bak de tofu in wat olie krokant en goudbruin. Laat uitlekken. Blancheer de sperzieboontjes en de tauge. Spoel af met koud water. Kook de aardappels gaar en laat eveneens snel afkoelen met koud water. Verhit voor de satesaus wat olie in een pan en bak de sjalot, knoflook en het citroengras of serehpoeder 2 minuten. Voeg de kokosmelk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de palmsuiker toe en breng de satesaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost en haal de pan van het vuur. Laat de saus afkoelen. Verdeel de groenten en sla over de verwarmde tortilla's en schenk wat satesaus erover. Rol de wraps op en zet ze vast met een cocktailprikker.

Recept: Jamie magazine nr 35

Voor de salade snijd je de courgette en wortel in hele dunne reepjes. Snijd het pepertje in dunne ringetjes en vermeng met de olijfolie en limoensap. Meng het geheel door elkaar en strooi er sesamzaadjes over.




Reacties
Commentaar schrijven
Powered By Simply Juul
Super Lunch © 2017