Salade van zoete aardappel en aubergine met tahindressing

Begin de week met een gezonde en voedzame lunch. Voor dit recept heb je nodig:

1 kleine geschilde zoete aardappel
1/8 aubergine
50 gram kikkererwten
1 el olijfolie
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl tahin
sap van 1/2 citroen, andere 1/2 van de citroen in partjes
1 el Griekse yoghurt
50 gram kerstomaatjes gehalveerd
handje rucola

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de aardappel en aubergine in stukjes en leg met de kikkererwten op een bakplaat. Schep om met 1/2 el olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Rooster 45 minuten (keer halverwege) tot ze gaar en gekarameliseerd zijn. Klop voor de dressing tahin, citroensap, yoghurt en de rest van de olijfolie met wat zout en peper. Schep de tomaten, groenten en rucola door elkaar.

Recept: Jamie Magazine nr 37 2015



Reacties
Commentaar schrijven
Powered By Simply Juul
Super Lunch © 2017